Anaheim Groves Improvement District- About Us
Logo-Home   Home   FAQs   Blog   Forum   About_Us   Contact_Us   


   

Main Street U.S.A.

Includes Main Street Buildings and Music Files

 
 

Home > Emporium. Shop addresses 101-105 > Modified Emporium

Most viewed - Modified Emporium
IMG_emp_1111.JPG
191 viewsBased on my experience with modifying the other pieces (mostly the Opera House-Mad Hatter-Bank piece), I decided it would be easier to construct and modify the roofs and backstage areas by removing these areas altogether with my band saw. This is the result of the band saw process.1 comments
IMG_emp_1135.JPG
179 viewsThe roof extension has been painted to blend with the pre-existing one on the sculpture.
IMG_emp_1140.JPG
174 views
IMG_emp_1113.JPG
168 viewsAfter the band saw operations, some refining and removal of material in some of the tighter corners was done with a Dremel tool. The piece is now prepared and ready for the modifications.
IMG_emp_1138.JPG
164 viewsThe main back stage walls are painted a pale green on the west side structures to help camoflage them from being viewed by guests on the nearby Jungle Cruise.
IMG_emp_1137.JPG
161 viewsThis overhead view shows the completed construction. Painting and detailing are next.
IMG_emp_1139.JPG
159 viewsThe structure with the sloping roof (actually housing the restroom facilities at the end of west Center Street) is only about 2/3rds complete because it overlaps the back stage area of the Carnation Cafe piece -which will be worked on next.
IMG_emp_1112.JPG
155 views
IMG_emp_1136.JPG
154 viewsTwo doors installed. These will be painted grey later.
IMG_emp_1132.JPG
152 views
IMG_emp_1114.JPG
147 views
IMG_emp_1124.JPG
146 views
IMG_emp_1115.JPG
144 views
IMG_emp_1130.JPG
144 viewsThere is a false roof extension (scenic blind) that I suspect was necessary to prevent guests from viewing unsightly roof details from accross Town Square when standing on the elevated portion of the rear of the Main Street train depot. It was constructed entirely of styrene pieces.
IMG_emp_1120.JPG
143 views
IMG_emp_1116.JPG
142 viewsHere I've begun adding the new exterior walls made from .060" syrene sheet. I chose this thickness for strength (okay, I have a bunch, too).
IMG_emp_1117.JPG
142 viewsThe base of Ultra-Board has been attached to the storefronts and all the walls making up the exterior have been added. Notice I've added a strip of .060" X .250" styrene along the base of the walls for strength and also to serve as a buffer to ease with applying the Bondo putty to 'pave' the back stage area. This buffer allows me to spread the putty without having to worry about getting it on the walls or scuffing them during the sanding operation.
IMG_emp_1129.JPG
142 viewsA little spot putty and sanding blends the overlay into the Olzewski sculpture.
IMG_emp_1118.JPG
141 viewsThe inside of the New Century jewelry/clock shop was relieved with a Dremel tool to allow a 20mm speaker to be recessed. The speaker will play the sound of the Omnibus horn when triggered from a reed switch hidden in the roadway below.
IMG_emp_1122.JPG
141 viewsAs per my photos, the center wall has a door allowing roof access.
IMG_emp_1125.JPG
141 viewsThis is the exterior overlay (.020" styrene) that spans the rear wall between the Olszewski piece (Emporium) and the new construction. N-scale windows from Grandt Line were modified and installed.
IMG_emp_1133.JPG
141 viewsThe rear of the Emporium/New Century jewelry/clock shop pieces. Notice that the Bondo 'paving' was completed before the shorter extension (to the left) was added.
IMG_emp_1123.JPG
140 viewsRed Bondo spot putty is used to fill some minor imperfections.
IMG_emp_1119.JPG
139 viewsThe main roof (from .060" styrene sheet stock) has been installed.
IMG_emp_1134.JPG
139 viewsA speaker will be installed in the roof to play tracks from the "Five Alarm" musical act that performs between the Emporium and Firehouse.
IMG_emp_1128.JPG
138 views
IMG_emp_1121.JPG
136 views.040" styrene pieces are installed to clean-up the appearance of the back of the Emporium.
IMG_emp_1126.JPG
135 viewsTo allow the four windows in the overlay to be illuminated, an opening needed to be cut in the wall.
IMG_emp_1127.JPG
134 viewsHere the overlay has been installed.
IMG_emp_1131.JPG
133 views
30 files on 1 page(s)